Wintersprookjes bestaan!

Wintersprookjes bestaan! Ik weet het zeker, want de afgelopen twee weken mocht ik maar liefst twee wintersprookjes beleven. Winterbruiloften wel te verstaan. Daar waar het in de dagen rondom de bruiloften best regenachtig en best een beetje guur was, viel kort voor beide bruiloften sneeuw en werd de wereld bedekt met een mooi wit laagje. En hoewel ieder bruidspaar er zich van bewust is dat we heel veel kunnen regelgen, behalve het weer, is het toch wel een soort van droom die uitkomt op jouw mooiste dag. Een cadeautje van de weergoden.

Warmte en sfeer voor een gastvrij welkom

Voor een gastvrij welkom van de gasten branden heel gezellig de vuurkorven bij de entree en als het past op de locatie laat je deze op meerdere plakken neerzetten. Ook van binnenin heb je een prachtig uitzicht op de winterse wereld om je heen. Deze winterse wereld vormt ook een prachtig decor voor jullie foto’s.

Winterwit

Koud is het natuurlijk wel, want ook al breekt er af en toe een zonnetje door, de temperatuur is natuurlijk laag. Winters laag. Kies je voor een winterbruiloft, dan weet je eigenlijk al wel dat het waarschijnlijk een binnenbruiloft gaat worden. Een voordeel hiervan is dat je jezelf vooraf ook helemaal niet druk hoeft te maken of het wellicht mogelijk zou kunnen zijn om de ceremonie buiten te doen, want dat kan in de meeste gevallen simpelweg niet. Zelf kun je misschien best nog wel een echte bikkel zijn, niet alle gasten zullen dit ook zo beleven.

Een knapperend vuurtje in de haard

En stel je eens de sfeervolle ceremoniesetting bij de open haard voor… met een knapperend vuurtje op de achtergrond, warm kaarslicht, passende plaids en comfortabele stoelen om in de zitten. Zien jullie jezelf al zitten? Knus en behaaglijk warm. Om daarna te proosten op de liefde met bubbels is super feestelijk, maar hoe leuk is het om vervolgens de borrel te starten met warme drankjes zoals glühwein en chocolademelk. En wil je echt winters gebak? Denk dan eens aan een warme apfelstrudel met warme vanillesaus in plaats van de traditionele bruidstaart. Jammie! Of allemaal kleine wintergebakjes in de vorm van een sweet table. Er zijn ideeën genoeg.

Diner aan prachtig gedekte tafels

De tafels voor het diner zijn prachtig gedekt met mooie borden, bestek en glanzende glazen voor heerlijke wijnen, die nu ook best ietsje zwaarder mogen zijn dan bij hoge zomerse temperaturen. De bloemstukken en menukaarten zijn natuurlijk in de warme kleuren van jullie bruiloft en het kaarslicht – verdeeld over vele glaasjes met waxinelichtjes of juist hele grote stompkaarsen in groepen bij elkaar – maken de tafelstyling helemaal af. En omdat het vroeg donker is, komt het kaarslicht helemaal tot zijn recht. Wat een plaatje!

Party!

Geen tuinfeest of feest in een stretchtent (in de zomer wel he-le-maal geweldig trouwens!), maar een knallend feest in een (warme) zaal waar jullie samen met de gasten tot in de kleine uurtjes echt uit je dak kunnen gaan op de beats van de band of DJ. Ook iets waarvan je vooraf zeker weet dat het gewoon doorgaat, ongeacht wat de weergoden in petto hebben. Plan B scenario’s zijn hiervoor niet nodig en dat is best fijn! En natuurlijk ontbreken de warme hapjes en de late night snack niet. Die gaan er tijdens het feest echt wel in, zeker na de nodige drankjes.

Wintersprookjes

Dus wintersprookjes bestaan echt! Een beetje geluk met het weer moet je ook nu wel hebben, maar als de wereld op jullie winterwedding wordt bedekt met een winterwit laagje… dan weet je dat dromen kunnen uitkomen en sprookjes soms echt bestaan.

 

Liefs, Marion

 

Fotocredits: Dick van der Veer Fotografie, bruiloft Richard en Marieke

 

Leave a Comment