Stap voor stap op weg naar de bruiloft

Column 2 Beleef Twente

“Wat doet een weddingplanner precies? Is dat niet heel erg Amerikaans? En is het alleen maar mogelijk wanneer je een enorm budget tot je beschikking hebt?” Dit zijn vragen die soms aan mij gesteld worden. Ja, het is een vak dat wel in Amerika is ontstaan, maar al vele jaren geleden naar Nederland is komen ‘overwaaien’. En ja, in de beginperiode werd er veel minder vaak een weddingplanner ingeschakeld voor de organisatie van een bruiloft en als dat gebeurde werd dat vaak gedaan door een klein select groepje bruidsparen.

Weddingplanner of ceremoniemeester

Inmiddels is er in dat opzicht gelukkig veel veranderd en is het al best wel gebruikelijk om een weddingplanner in te schakelen. Soms voor de hele organisatie van de dag en soms voor een deel van de organisatie, zoals alleen het ceremoniemeesterschap.

Veel ervaring in het organiseren

Hoe fijn is het, wanneer je zelf druk bent, om iemand in de arm te nemen die goed de regie in handen heeft en die samen met jou die bruiloft kan organiseren zoals jij deze ook voor ogen heeft. Iemand die vanuit de vele opgedane ervaringen goed kan organiseren en plannen. Iemand die een goed en betrouwbaar netwerk heeft opgebouwd, zodat ze altijd die bedrijven selecteert die het beste bij het jou passen. En vooral ook iemand die heel graag met mensen werkt. Een goede weddingplanner kan dit.

Werken aan een bruiloft is teamwork

Hoe gaan we te werk? Vanaf het prille begin tot en met het succesvolle einde van de bruiloft sta ik aan de de zijde van mijn bruidsparen. Op basis van hun wensen, verlangens en budget begin in met het uitwerken van een concept op maat, helemaal passend bij het bruidspaar. Stap voor stap bewandelen we daarna het pad dat ons naar de bruiloft leidt. Gedurende de hele voorbereidingsperiode onderhoud ik een goed contact met bruidspaar, leveranciers en gasten. Voor bruiloft zelf werk ik een uiterst gedetailleerd draaiboek uit, waarin alles tot in de puntjes beschreven staat. Tijdens de grote dag, soms dagen, ben ik continu aanwezig om de ‘regie’ te bewaren en ceremoniemeester en gastvrouw te zijn. Samen met alle betrokken bedrijven maken we er een droombruiloft van. Het gaat immers altijd om goed teamwork.

Passie voor plannen

Intensief? Dat klopt, het is hard werken. Maar ik ervaar het iedere keer weer als een hele grote eer en bijzonder waardevol om zo’n enorm belangrijke dag van twee geliefden en hun dierbaren van zo dichtbij mee te mogen maken. Weddingplannen, mijn passie! Liefs, Marion

 

Fotocredits: Jennifer Arndt Fotografie

Leave a Comment