Weddingplanner, een droombaan!

Weddingplanner, een droombaan

Waar begin je eigenlijk te vertellen als het over jouw droombaan en passie mag gaan? Natuurlijk kan ik vertellen dat ik het fantastisch vind om een bruiloft te organiseren, te plannen en te begeleiden en zo dicht bij een bruidspaar te mogen staan tijdens een hele belangrijke periode in hun leven. En als ik daar mijn passie voor vormgeven en stylen ook nog aan toe kan voegen, ben ik helemaal happy.

Natuurlijk is dit fantastisch om te doen, daarom ben ik tenslotte ook reddingplanner geworden… Weddingplanner, een droombaan!

Een bruiloft op een toplocatie

Ik heb er echter voor gekozen één bruiloft uit te lichten. Een bruiloft die ik afgelopen zomer mocht organiseren samen met Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, één van de toplocaties die het mooie Twente rijk is. Een droombruiloft.

Samenwerken en vertrouwen…. de sleutelwoorden

Waarom deze bruiloft? Het antwoord is simpel. Dit feest beschrijft voor mij perfect wat mijn werk als weddingplanner nou zo mooi en bijzonder maakt. Niet omdat het een groots feest was, maar juist omdat het een toonbeeld voor mij was dat een goede bruiloft –klein of groot – alleen maar goed kan lopen als je de juiste mensen om je heen hebt verzameld die top kwaliteit leveren. Samenwerken en vertrouwen zijn de sleutelwoorden!

International wedding

Deze bruiloft was internationaal, had een perfecte aankleding en styling, gastheerschap op topniveau, heerlijk eten, verschillende soorten muziek die samensmolten dankzij een perfecte begeleiding van licht, geluid en techniek, foto- en videografie van het hoogste niveau, verrassend entertainment, een droom van een bruidstaart en het mooiste vervoer.

Dit fantastische en meeslepende feest duurde maar liefst drie dagen. Een bijzonder detail was dat het bruidspaar niet in Nederland woont, maar wel het feest in Twente wilde geven vanwege de ‘roots’ van de bruidegom.

Bijzondere voorbereiding

Vele maanden zijn we met een geweldig team bezig geweest met de voorbereidingen voor deze bruiloft. Gedurende deze periode werd er steeds weer een stukje van de puzzel gelegd en werd de dag meer en meer ingevuld. We hadden bijzondere bijeenkomsten met het bruidspaar en verschillende leveranciers tijdens de weekenden dat het paar in Nederland was. Hoe meer de huwelijksdag dichterbij kwam, des te vollediger werd het team. Een uitgebreid draaiboek beschreef tot in de puntjes alle details.

Eindelijk was het zover…

Het huwelijksweekend begon met het sluiten van het burgerlijk huwelijk in het stadhuis van Hengelo, gevolgd door een feestelijke pre wedding party in de Watermolen van Singraven. Tot in de late uurtjes werd er gedanst en lekker gegeten.

En eindelijk was het zover… dè dag waarop ook het kerkelijk huwelijk werd gesloten en het grootste feest zou worden gevierd brak aan. Het toch al prachtige hotel De Bloemenbeek was inmiddels omgetoverd tot  een waar sprookje.

Teamwork

Alsof het nooit anders geweest was werkten alle betrokken bedrijven met elkaar samen, van de vroege ochtend tot ver in de nachtelijke uurtjes. Als klopte. Een gelukkig bruidspaar, prachtige mannen en vrouwen, vele blije en lachende gezichten. Kortom: iedereen genoot! Tot diep in de nacht werd er gedanst op de opzwepende muziek van de Zweedse band Jozef Ozer en DJ 17Sounds, die samen met de saxofonist een perfecte combinatie vormden. De prachtige foto’s en film vertellen het verhaal.

Dit super weekend werd afgesloten met een perfect verzorgde ‘farewell brunch’ in het hotel. Hierna was het moment dan echt aangebroken om afscheid te nemen van alle gasten en dit fantastische lieve bruidspaar van wie wij allen het vertrouwen hebben gekregen om een rol te spelen tijdens hun trouwdag. Het voelde een beetje als afscheid nemen van hele goede vrienden. Een mooie  periode werd afgesloten en een bijzondere herinnering werd in ons hart gesloten.

Genieten met hoofdletters!

Dit was samenwerken op topniveau en zo moet het ook. Een bruiloft organiseer je immers nooit alleen.  Mijn bijzondere dank gaat dan ook nogmaals uit naar alle toppers waarmee ik heb mogen samenwerken. Samenwerken tijdens een droombruiloft…. een droombaan!

Veel liefs, Marion

Leave a Comment