Wedding weekend!

Wedding weekend! Want dat was het met recht het afgelopen weekend. Met maar liefst twee bruiloften op een dag, lag er een hele mooie uitdaging op mij te wachten. Mark en Merel gaven elkaar het jawoord in het Theehuis Dennenoord en Tim en Esmee deden dat in Parijs. Een uitdaging die natuurlijk met alle liefde aanging een aantal maanden geleden, want beide bruiloften waren echt pareltjes om nooit meer te vergeten!

Even terug naar het begin, naar een aantal maanden terug toen ik Mark en Merel voor het eerst ontmoette. Trouwen op Ibiza met een heel klein groepje gasten was hun eerste gedachte. Of juist een bruiloft in eigen land met juist een grotere groep gasten op een bijzondere locatie, anders dan anders. Ook dat was een optie. Bijzonder moest het sowieso worden, dat stond vast. Gelijk al ontstond er een superleuk gesprek, voelden we die bekende wederzijdse klik en was de samenwerking beklonken. Samen bewandelden we stap voor stap het pad naar de droombruiloft van Mark en Merel bewandelden.

Een pad vol leuke contactmomenten met veel humor, waarin we locaties bezochten, de leveranciers vonden en de bruiloft langzaam maar zeker vorm gingen geven. Dit pad bracht ons ook bij het mooie en sfeervolle Theehuis Dennenoord in Twente, een begrip in de regio en waarschijnlijk ook wel daarbuiten. De perfecte plek voor de Boho-Chic bruiloft van Mark en Merel. Ik herinner me nog goed de allereerste reactie van ze toen we uit de auto stapten…”We stoppen met zoeken, dit is dé plek voor onze bruiloft!”

Vrijdag was het dan eindelijk zover, na een maandenlange voorbereiding kwam alles samen in perfecte harmonie. Ook nu waren de weersvooruitzichten weer even heel spannend. Een herfstige dag met veel buien werden voorspeld. Ai! Natuurlijk hadden we een plan B. Binnen bij de haard zouden we er net zo’n mooi feestje van maken. Natuurlijk! Maar toch… we hoopten zo! En we werden gehoord, want het bleef droog en de zon ging schijnen. Een beetje fris was het wel, maar ach… dat mocht de pret zeker niet drukken. Het gedroomde plaatje werd meer dan werkelijkheid! De prachtige foto’s van Stance Bouwmeester Fotografie vertellen het verhaal.

En dan Parijs, oh lala! In het voorjaar werd ik benaderd door Tim en Esmee. Parijs, de stad van de liefde, de stad waar Tim zijn grote liefde ten huwelijk had gevraagd moest natuurlijk het decor worden voor hun bruiloft. En dan het liefste in hun meest favoriete wijk Montmartre.

De datum – 15 september – stond al vast, een dag waarop ik dus al geboekt was. Gelukkig was dit geen probleem voor Tim en Esmee, omdat ze al twee lieve vriendinnen hadden gevraagd hun ceremoniemeesters te zijn. Ze zochten vooral iemand die hun zou kunnen helpen met de hele voorbereiding van de bruiloft. Ook deze uitdaging nam ik graag aan.

Een uitdaging omdat ik Parijs wel ken vanuit de rol van toerist, maar niet vanuit mijn functie als weddingplanner. Het plannen van de bruiloft begon met het zoeken naar de juiste locatie. Dit is meestal wel een tijdrovende klus bij een bruiloft in het buitenland, maar in Parijs nog iets meer, omdat we hier echt de weg naar dé droomplek moesten vinden. Het enige houvast was dus de wijk Montmartre.

In vogelvlucht heb ik heel veel locaties in Parijs leren kennen. En het aanbod is enorm. De bijbehorende prijzen helaas ook, we moesten dus echt wel even zoeken. Deze zoektocht leverde echter wel twee prachtige locaties op voor de bruiloft van Tim en Esmee.

Zo hebben we een deel van de tuin van het Musée de Montmartre ‘Jardin Bel Air’ gehuurd voor de ceremonie, bubbles met taart en een gezellige borrel met heerlijke hapjes. Met een bus ging de groep op weg naar de volgende plek en was er nog een mini sight seeing tour door de Lichtstad. Zowel het diner als het feest werden vervolgens op een boot van Bateaux Parisiens al varende op de Seine gevierd. Hoe romantisch wil je het hebben!

Een week voor deze bruiloft was alles tot in de details geregeld en was de definitieve overdracht van het draaiboek aan de ceremoniemeesters Thessa en Chantal. Ai… dit was misschien nog wel het moeilijkst voor mij. En wat had ik graag even willen spieken. Gelukkig is alles top verlopen en kan ik wel enorm nagenieten van de Parijse bruiloft van Tim en Esmee door de prachtige foto’s van Wianda Bongen Fotografie.  Bonne Journée!

 

Veel liefs, Marion

 

Leave a Comment