Tanzania! Ja, ik wil!

Toen ik een paar weken geleden werd benaderd door Ilse Wijnbergen van Makasa Tanzanian Safaris om een blog te plaatsen over een onvergetelijke huwelijksreis in Tanzania, hoefde ik niet lang na te denken. Na het lezen van haar enthousiaste verhaal en het bekijken van de voor mooie en inspirerende website, was ik snel om…

Ilse woont sinds een paar maanden in dit prachtige land en werkt voor Makasa. Haar enthousiaste verhaal werkte aanstekelijk. En hoewel ik zelf nog nooit in Tanzania ben geweest, stond het al wel op mijn ‘wishlist’ om het land een keer te bezoeken en te beleven. Na het lezen van Ilse’s blog en het zien van de prachtige foto’s weet ik echt zeker dat een bezoek aan Tanzania ooit zal plaatsvinden!

Laat je, net als ik, meenemen op reis door een wonderschoon Tanzania…

Tanzania is het land van eindeloze vlaktes, imponerend wildleven, weelderig groene natuur, prachtige watervallen, tropische kusten en kleurrijke bevolking. Het land waar je altijd welkom bent en de bevolking naar je lacht. Het land waar de leeuw koning is, de Maasai volgens eeuwen oude tradities leven en jij met je blote voeten in het fijne witte strandzand van Zanzibar kunt wandelen.
Een onvergetelijke huwelijksreis
Tanzania is een huwelijksreis bestemming waarvan je de foto’s achter die van je trouwdag in je album wilt plakken. Vele pasgetrouwde koppels hebben hun onvergetelijke huwelijksreis in Tanzania met bewondering gemaakt.

Hoe ziet een huwelijksreis in Tanzania er dan uit? Dat kan je helemaal zelf beslissen, maar wij vertellen graag over een paar prachtige plekken en mogelijkheden.

Met jullie privé safariauto, waarvan het dak open kan en je vanuit hier de dieren veilig kunt bewonderen en fotograferen, rijden jullie met gemak naar alle plekken. Samen met de Engelstalige gids gaan jullie op zoek naar avontuurlijke gebeurtenissen. Hij zal jullie alles vertellen over de natuur, de wilde dieren en hoe het wilde leven zich hier voortzet.
Nationale Parken
Tanzania biedt vele Nationale Parken waar je het wildleven kunt bewonderen. Zo kan je starten met een safari in Tarangire National Park waar één van de grootste olifanten populaties in Tanzania leeft en je de frappante sprookjesachtige baobabbomen van wel 10 diameter breed kunt zien.

Overnacht in een prachtig tented camp waar je in een safaritent kamperen op een ander niveau beleeft. Hier worden jullie in de avond verwend met een fijn diner en voor het slapen kruipen jullie even dicht tegen elkaar aan bij het kampvuur.

Terwijl je langzaam wakker wordt met vogels, hoor je in de verte de leeuwen nog brullen die ’s nachts een kijkje zijn gaan nemen bij je tent. Misschien zie je vanuit je tent nog wel dieren die in de nacht rond het kamp zijn gaan wandelen. Na jullie ontbijt gaan jullie de safari auto in naar Lake Manyara. Hier kan je binnen een dag de prachtige bossen, groene moerassen, meren en de groot gebekte pelikanen zien.

Niet te missen is de roze kleurende zee van flamingolichamen die door hun lange poten boven het meer lijken te zweven. Ook krijg je hier de kans om de ruwe schoonheid van de olifanten van dichtbij te zien. Een onvergetelijke belevenis!

De jaarlijkse migratie van meer dan 1.000.000 gnoes, 500.000 Thompson gazelles en 200.000 zebra’s in Serengeti, The Great Migration! Deze grootse gebeurtenis is een voortbewegend schouwspel waarbij de vlaktes van gras bedolven worden door deze grazende landdieren. Een moment waar veel gebeurd, want leeuwen liggen op de loer om het zwakste dier te vangen voor hun volgende maaltijd en sluwe aaseters kunnen niet wachten om hier wat van mee te pikken.

Big Five

De leeuw is één van de Big Five die je kunt zien in Serengeti. De olifant, luipaard en buffel en neushoorn horen daar ook bij. Samen een ontmoeting met één van deze grote zoogdieren beleven, ze zien leven in hun natuurlijk omgeving, is iets wat iemand jullie nooit meer afpakt. In dit wereldberoemde nationale park brengen jullie een aantal dagen door met jullie gids en overnachten jullie in één van de mooi gelegen tented camps.

Ngorongoro Krater

In het Ngorongoro Conservation Area ligt een ander wereldwonder, de Ngorongoro Krater. Hier leven ruim 25.000 dieren en is hiermee één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Samen met de gids rijden jullie vanaf de rand van deze twee miljoen jaar geleden ingestorte vulkaankegel de immense krater in. In deze krater is het mogelijk om de bedreigde zwarte neushoorn en zwart gemaande leeuwen te zien. Terug uit de krater kunnen jullie overnachten in één van de comfortabele lodges in de omgeving.

Tropisch Zanzibar

Dit is echt genieten met elkaar! Prachtige witte stranden waar het fijne zand tussen je tenen kruipt en de helder blauwe Indische Oceaan jullie uitnodigt om af en toe een duik te nemen. Vlieg vanaf het vaste land naar Zanzibar en begin met een dag en nacht in Stone Town waar je de cultuur van deze historische stad met gezellige restaurantjes beleeft.

Reis de volgende dag richting het oosten van het eiland. Zowel het noordoosten als het zuidoosten bieden prachtige stranden en accommodaties aan voor mooie wandelingen, rust, palmbomen en een lekker briesje.

‘Must do’ s op jullie Tanzaniaanse huwelijksreis!

Luchtballon safari

Romantiek in de lucht! Niet over land, maar in de lucht jouw safari beleven. Een romantische manier om meer van Tanzania’s natuur en wildleven te zien. Over plekken waar je met de safariauto niet komt en hierdoor dieren ziet die je anders misschien niet had gespot. Vroeg in de ochtend stijg je op en kunnen jullie genieten van de zonsopgang, terwijl onder jullie het nachtleven tot rust komt en het dagleven wakker wordt. Jullie toasten met een fles champagne op jullie toekomst en geniet van alles wat je gaat zien!
Sundowner
Dit is een echte ‘must do’ tijdens jullie huwelijksreis! Terwijl je al een prachtige safari dag erop hebt zitten draait de gids zijn stuur om, rijdt van het pad af, langs struiken en stopt op een prachtige plek waar je uitkijkt over de Afrikaanse vlaktes. Een ober staat klaar om jullie drankjes en hapjes te serveren, terwijl jullie vanuit jullie stoelen de zon langzaam zien zakken aan de horizon.

Zeilen met een traditionele Dhow

Met een traditionele houten Dhow zeilen op het water. Kies ervoor om of vroeg op de dag te gaan en te picknicken op een zandbank, laat in de middag te gaan voor zonsondergang met een hapje en drankje of elk ander moment van de dag om te snorkelen!

Waar kunnen jullie terecht?

Voor een safari in Tanzania is het verstandig om een professionele touroperator in handen te nemen. Makasa Tanzanian Safaris is een onafhankelijke touroperator in Moshi, Tanzania met jarenlange ervaring in reizen in Tanzania. De kracht van Makasa ligt in de persoonlijke aanpak, wat zich uit in het samen bedenken van de best passende en mooiste reis voor jullie. Makasa plant en organiseert dit en verwelkomt jullie zonder zorgen met open armen in Tanzania. Karibuni Sana!

Ben je net als ik geïnspireerd door deze fantastische, onvergetelijke en stoere ‘honneymoon’? Op de website van Makasa Tanzanian Safaris vind je nog veel meer inspiratie. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Makasa via info@makasatanzania.com.

Liefs,
Marion

Leave a Comment