Trouwen in Oostenrijk

In deze blog neem ik jullie graag mee op reis naar Oostenrijk, naar het Ötztal in Tirol om precies te zijn. Ik neem jullie mee naar een bruiloft in winterse sferen, een bruiloft dat laat zien dat trouwen in Oostenrijk een waar winters sprookje is . Een bruiloft van een allerliefst bruidspaar, Niels en Patricia. Ga je mee?

 

Zondag 13 maart

Zondag 13 maart acht uur… in alle vroegte ontmoeten zelfstandig trouwambtenaar Bianca van Trouwen met gevoel, fotograaf Indra van iSi Weddings en ik elkaar op de parkeerplaats van het Vander Valk hotel in Hengelo, klaar voor vertrek naar Oostenrijk…

 

Een warm onthaal bij een knisperende haard

isiweddings_PN-025

En heel even ga ik dan een paar maanden terug in de tijd, naar de dag waarop ik kennis heb gemaakt met Niels en Patricia. In de gezellige woonkamer werd ik warm onthaald door beiden. Met een knisperende haard op de achtergrond hadden we gelijk al een bijzonder leuk gesprek. Die o-zo belangrijke klik en band waren er direct, het voelde goed.

Vol enthousiasme vertelden ze mij over hun winterse droom die ze al volop aan het plannen waren. Als enorme wintersportfan, met een grote passie voor het organiseren van bruiloften, kon ik mij hun wens levendig voorstellen en zag ik het plaatje al helemaal voor me. Het genieten en de voorpret waren toen al begonnen.

 

Plannen, regelen en organiseren

isiweddings_PN-012

In de maanden die hierop volgden werd er volop gepland, geregeld en spraken we elkaar natuurlijk regelmatig. Ondertussen werden de contacten met de lokale leveranciers in het Ötztal gelegd. Hoe fijn was het om te ervaren dat er zo ver van huis ook een hele groep enthousiaste ondernemers was die zo met het bruidspaar meeleefde.

In januari heb ik samen met Niels en Patricia een voorbereidende reis naar Otz gemaakt om ook echt de laatste puntjes op de i te zetten. Naast dat het bijzonder gezellige en leuke reis was om samen met hen op pad te gaan, was het vooral ook heel nuttig om ter plaatse alles te bekijken, te bespreken, te proeven er de sfeer te ervaren.

 

De weddingmusketiers

Terug naar zondag 13 maart. Al in de aanloop naar dit mooie feest werden Bianca, Indra en ik door Niels en Patricia liefdevol de drie ‘weddingmusketiers’ genoemd. Een naam die we zelf tijdens de voorbereiding én tijdens bruiloft zijn blijven gebruiken. Klaar voor de bruiloft en helemaal in winterse sferen vertrekken we dus naar Oostenrijk. Met drie dames in een auto bestaat de reis vooral uit veel, heel veel praten, lachen, serieuze gesprekken en het zo ontzettende belangrijke gevoel dat we echt een team zijn…

Rond zes uur komen we aan bij Haus Tirolerland, onze standplaats voor de komende dagen. We worden hartelijk en gastvrij ontvangen door Karolin, de eigenaresse. Met een heerlijk glas Prosecco toosten op de dagen die komen. Hier voelen we ons gelijk thuis!

 

De styling en decoratie
isiweddings_stylingoostenrijk-003

De maandag staat vooral in het teken van de voorbereidingen. Indra gaat met het bruidspaar op pad om mooie locaties te spotten voor de fotoscoop. Zelf duik ik de kelder in met Alexandra, de lokale bloemiste. Aan ons de eer om van de vrij donkere kelder een sfeervolle feestlocatie te maken. Wat later op de dag ga ik samen met Bianca op pad om de ceremoniesetting voor te bereiden.

 

Haus Sonnenalp – the place to be!

Haus Sonnenalp, het grote huis waar het bruidspaar samen met alle gasten verblijven, is de plek van het feest. Bij aankomst worden we hier allerhartelijkst ontvangen, door Niels en Patricia, maar zeker ook door de gasten. Wat we ervaren is de goede en enorm relaxte sfeer die er heerst in het huis. Hier heeft iedereen het enorm naar hun zin, dat voelen we aan alles.

 

Wedding time!

isiweddings_PN-005

En dan is het eindelijk zover…. dinsdag 15 maart…. DE DAG is aangebroken! De dag waar we allemaal zo lang naar uit hebben gekeken. Vandaag gaan Niels en Patricia elkaar het jawoord geven.

In alle vroegte komen Indra, Bianca en ik aan bij Haus Sonnenalp waar een gezonde spanning heerst. Onze lieve bruid wordt omringd door een paar dierbaren die haar helpen met haar, make-up en natuurlijk de prachtige bruidsjurk. Emotie alom en de eerste tissues worden al snel gebruikt.

In de mannenkamer heerst vooral een vrolijke, opgeruimde stemming en er wordt veel gelachten, hoewel… voor de oplettende ‘kijker’ is ook hier een gezonde spanning best wel voelbaar.

 

Die eerste blik – emotie alom…

isiweddings_PN-006

Als weddingprofs hebben we het al zo vaak meegemaakt, maar het blijft een bijzonder én emotioneel moment: het moment dat de bruid de trap af komt schrijden en wordt ontvangen door haar bruidegom met een prachtig boeket in zijn handen. De gasten hebben zich onderaan de trap verzameld. De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht en ook nu weer worden de tissues royaal uitgedeeld voor alle tranen van geluk… En wat zien Niels en Patricia er fantastisch mooi uit, een plaatje!

 

De finishing touch

isiweddings_PN-008

Ons bruidspaar gaat op pad met fotograaf Indra voor de prachtige fotoshoot en de gasten hebben nog even heerlijk tijd voor zichzelf. Trouwambtenaar Bianca en ik vertrekken gelijk naar restaurant Alt Otztal om de laatste voorbereidingen te treffen voor de ceremonie en het diner.

Aan het begin van de middag vertrekken ook de gasten – inmiddels geheel gekleed volgens de dresscode – met een grote bus van Ter Beek Reizen naar restaurant Alt-Ötztal om al klaar te staan voor ontvangst van het bruidspaar.  Onder luid applaus worden ze dan ook ontvangen.

 

De ceremonie – het jawoord

isiweddings_PN-021

De jachthut van het restaurant is een perfecte plek voor deze winterse ceremonie. Vol warmte, romantiek en met humor begeleidt Bianca de ceremonie en weet ze zowel een lach als een traan op de gezichten van het gezelschap te toveren.

 

Proosten met Schnapps en genieten van warme Apfelstrudel

isiweddings_PN-023

Toosten op de goede afloop doe je natuurlijk met een koele Schnapps en bij de koffie mag de huisgemaakte warme Apfelstrudel met vanillesaus niet ontbreken. Na een meer dan heerlijk diner diner op Tiroler wijze vertrekt het gezelschap weer naar Haus Sonnennalp voor het avondfeest. De band, Repeat-It, staat klaar en de barjongens hebben alle drank goed gekoeld klaarstaan. Alles is in gereedheid voor een knallend avondfeest!

 

Spectaculaire openingsdans

isiweddings_PN-028

In de mooi versierde feestzaal openen Niels en Patricia het feest met een spectaculaire openingsdans en dan gaat het feest echt los. Wij, de drie weddingmusketiers, verlaten het feestgedruis rond een uurtje of elf. De feestgangers gaan natuurlijk nog door tot in de kleine uurtjes. Genieten voor iedereen staat vandaag met hoofdletters geschreven!

 

Trouwen in het buitenland, een droom!

Wow, wat een feestweek is het! Dit is wat trouwen in het buitenland ook zo bijzonder maakt. Je viert een bruiloft niet op een dag, maar juist op meerdere dagen waardoor het gevoel van genieten zoveel langer is. Niet alleen voor een bruidspaar, maar juist ook voor de gasten. Dat blijft bijzonder.

 

Mooie en bijzondere herinneringen

isiweddings_stylingoostenrijk-019

Niels, Patricia en hun gasten gaan nog een paar dagen door met genieten, voor ons zit het er helaas op. Vol liefde in ons hoofd en hart verlaten wij de volgende ochtend weer het Ötztal en vertrekken naar huis, naar onze lieve gezinnen. Met een schat aan waardevolle herinneringen sluiten wij, als de drie weddingmusketiers, deze prachtige bruiloft af en danken we Niels en Patricia voor de bijzondere momenten.

 

Meer weten over trouwen in Oostenrijk?

Wil je meer weten over trouwen in het Oostenrijk of elders in het buitenland? Ik help jullie heel graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Tot snel!

Veel liefs, Marion

Fotocredits: iSi Weddings

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment