Trouwen in Italië, een droom die uitkwam

Trouwen in Italië, ik weet nog precies hoe het begon… Het was op een winterse avond in december, 16 december om precies te zijn. Ergens in de avonduren opende ik mijn mailbox en daar las ik het ineens. Een mailtje van collega weddingplanner Inge Peters Rit van Trouwen Italië. Toen nog een collega die ik uitsluitend kende via social media. Het was een vrolijke en lieve mail waarin Inge vertelde dat ze in de zomermaanden haar eerste kindje zou verwachten. Maar in diezelfde zomermaanden stonden er toch ook al een aantal bruiloften gepland in Italia voor haar bedrijf. Via Sjoerd Banga van Banganimation was Inge bij mij terecht gekomen. Samen met hem had ik eerder dat jaar al een fantastische bruiloft mogen doen en de samenwerking was heel goed bevallen.

Terug naar de mail. Ik heb deze denk ik wel vier keer goed doorgelezen voordat ik echt kon geloven dat het waar was wat er stond. Bruiloften in Italië mogen doen! En wel vijf! Wow! Het uitkomen van een grote droom leek nu toch echt waarheid te gaan worden. Hoewel ik wel een gat in de lucht kon springen van blijdschap en gelijk ‘ja’ wilde schreeuwen van alle daken, moest ik het natuurlijk wel eerst met het thuisfront overleggen. Want dat mijn man en kinderen hierachter zouden moeten staan was voor mij een grote pre. Oei, wat duurde dat wachten lang! Gelukkig waren ze allen gelijk enorm enthousiast en vonden dat ik deze fantastische kans met beide handen moest aangrijpen.

En toen kon ik Inge eindelijk bellen om haar te vertellen dat ik het meer dan graag wilde gaan doen. Een super gezellig en van de hak op de tak springend telefoongesprek volgde, het was alsof we elkaar al jaren kenden. Een afspraak was snel gemaakt en een week later troffen we elkaar in het pittoreske Zutphen (what’s in a name). Even koffie drinken en kennismaken werd bijna een dag vullend programma, met heeeel veel kletsen over onze gezamenlijke passie voor het werk en Italië, maar ook over onze mannen, de kinds en nog veel meer. De parkeermeter moest nogal eens moest worden bijgevuld:)

Voor Inge (en ook voor mij) brak toen het spannende moment aan om het grote nieuws aan haar bruidsparen te vertellen, want ja… ze hadden natuurlijk wel voor haar gekozen. Gelukkig vond niemand het een probleem en kreeg ik uitsluitend leuke en lieve reacties. Hoe leuk is dat!

In de maanden februari en maart stonden de kennismakingsgesprekken met alle ‘Italië bruidsparen’ op het programma, waarbij ik als in een warm bad door alle bruidsparen werd ontvangen. In april stonden er twee voorbereidende tripjes in de agenda. Een volle week in Orta, omdat hier vier van de vijf bruiloften stonden gepland. En een lang weekend in Lucca in het mooie Toscane, waar een waar sprookjeshuwelijk gepland stond. Toen eind april de definitieve overdracht plaatsvond en Inge mij alles overhandigde, zat ik al helemaal in deze huwelijken en had ik het gevoel alsof ik mijn nieuwe bruidsparen al tijden kende.

Stuk voor stuk werden toen alle details ingevuld, de laatste afspraken ingepland, alles nogmaals gecontroleerd. Er werd gebeld, gemaild en geappt en de draaiboeken werden gedetailleerd uitgewerkt. Samen met de bruidsparen en andere betrokken leveranciers leefde ik toe naar de Italiaanse bruiloften.

En toen brak de dag aan dat ik vanaf Schiphol naar Italië vloog voor de eerste bruiloft, de bruiloft van Martin en Marleen. Zenuwachtig? Absoluut niet! Een gezonde spanning was er natuurlijk wel, maar dat is goed en houd je ook scherp. Ik was erg goed voorbereid en had een fantastisch team om mij heen met zowel Italiaanse- als Nederlandse leveranciers. En last but not least een geweldig bruidspaar. Het werd een droomhuwelijk.

Na deze bruiloft volgenden er nog drie voor mijn vakantie: Pieter & Ingrid, John & Nanja en Orlando & Margot. Stuk voor stuk meer dan fantastische feesten met prachtige, leuke, grappige, gezellige en lieve bruidsparen. Allemaal uniek met een heel eigen gezicht en karakter. Wat een meer dan geweldige ervaring was het om in het mooie Italië deze feesten te mogen doen. Ik kan niet anders zeggen. Ik heb veel gedaan, heel veel geleerd en en wat heb ik genoten!

Eind augustus is de laatste bruiloft die ik voor Trouwen Italië mag doen – de bruiloft van Sonya & Robbert – ik kijk er nu al naar uit. Hierna pakt Inge zelf haar bruiloften weer op en ik zal mij weer volledig op Otherwize Weddings focussen. Ik zal het zeker missen; de bruiloften, maar ook de bijzonder fijne samenwerking die ik met Inge had. …

Bruiloften in Italië organiseren was en is grote droom van mij en deze is dit jaar meer dan uitgekomen. En het smaakt naar meer, veel meer. Naast de bruiloften in Nederland ben ik hard aan het werk om de ‘destination Weddings’ voor Otherwize Weddings op de kaart te zetten. Ik wil niets liever dan bruidsparen begeleiden voor en tijdens een van de mooiste dagen van hun leven. Met de opgedane kennis van de afgelopen maanden, mijn ruime ervaring in het organiseren van evenementen en bruiloften en last but not least een ongekende passie voor mijn werk!

 

Buona giornata!
Marion X

 

 

Leave a Comment