Dwarrelende sneeuwvlokken

Hier zit ik dan, op de vroege ochtend van alweer onze laatste vakantiedag in het betoverende Kleinwalsertal, waar wij met ons gezin al jaren komen en waar we ons dan ook helemaal thuis voelen. Het is een prachtig gebied in Oostenrijk met volop mogelijkheden en zo heerlijk relaxed. De mensen hier weten nog wat het is om te genieten van al het moois om je heen.

Het is nog heel even stil in huis…

Terwijl ik deze blog typ, zie ik de dwarrelende sneeuwvlokken wellustig naar beneden vallen n is het hele appartement nog in diepe rust. Nog heel even stilte voordat alweer onze laatste ski dag van dit jaar gaat beginnen.

Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Ook onze twee hondjes, waarmee ik in alle vroegte al een heerlijke lange wandeling heb gemaakt, liggen tevreden aan mij voeten.

Een weemoedig gevoel maakt zich toch wel een beetje van mij meester, omdat al dit moois na vandaag voor een jaar verleden tijd zal zijn. Hoewel… Trouwen in Oostenrijk brengt mij waarschijnlijk al veel eerder naar dit prachtige gebied terug.

Want naast een heerlijke ski vakantie met het gezin heb ik deze week natuurlijk een bezoekje gebracht aan het mooie en gezellige Haus Walser Berge in Mittelberg van Hans en Odette ter Braak, waarmee Otherwize Weddings en zelfstandig trouwambtenaar Trouwen met gevoel een pracht van een trouw arrangementhebben samengesteld.

Na een heerlijke ski dag met mijn zoons namen we aan het einde van de middag afscheid van elkaar. De jongens skieden terug naar ons appartement in Riezlern, waar paps en de hondjes al op hun wachtten, en ik toog naar Haus Walser Berge.

Hier werd ik allerhartelijkst door Hans en Odette werd ontvangen met een kop dampende koffie en een overheerlijk stuk Walser taart. Hmmmm…. Over de bruidstaarten hier hoef ik me dus echt geen zorgen te maken. Net als het ‘gewone’ eten overigens. De omgeving kent een hele goede keuken waar heerlijk eten en vooral genieten van het eten de nom is.

We hadden natuurlijk heel veel bij te praten met elkaar. Over onze gezinnen, het leven in Oostenrijk en in Nederland, de vakanties, maar vooral ook over de vele mogelijkheden die Trouwen in Oostenrijk biedt.

Trouwen in Oostenrijk!

Haus Walser Berge beschikt over prachtige en volledig ingerichte appartementen met een perfecte ligging, en heeft ook nog een gezellige jacht hut en een ware bruidskleedruimte.

Een sfeervolle bruidssuite zien we dan ook zo op ons netvlies verschijnen. Hoe geweldig zal het zijn om hier met alle dierbaren een van de mooiste dagen van jullie leven te kunnen doorbrengen.

Dagdromen over een bijzonder jawoord…

Het is heerlijk om al even te dagdromen over een winters jawoord op de piste of in een iglo, maar ook over een zomerse setting in een klein kappelletje op de berg of met de blote voeten in het gras in een van de prachtige bloementuinen.

De schitterende omgeving biedt volop mogelijkheden om, zowel in de zomer als in de winter, een feestje te geven. Sluit je ogen en denk eens aan een ritje met de arrenslee, pre wedding party in een echte Jagdhutte, een feestavond in een authentiek Oostenrijks hotel of een echte winterse bbq, compleet met vuurkorven, plaids, warme drankjes en marshmallows boven de grill of juist aan lange gedekte tafels en picknicken in het gras. Er is voor elk wat wils.

Alle redenen voor mij dus om later dit jaar nog eens terug te keren naar het Kleinwalsertal om ook in de zomermaanden dit kleine stukje paradijs nog beter te leren kennen.
Kortom:
genieten!

Langzaam komt er leven in de brouwerij. Het gezin is ontwaakt. Het is tijd om de tafel te dekken voor het ontbijt en ons op te maken voor een laastste skidag in het Kleinwalsertal. We gaan nog heerlijk genieten!

Veel liefs, Marion

Leave a Comment