De Toscaanse bruiloft

De Toscaanse bruiloft. Niet alleen de titel van een romantische film, maar vorige week ook werkelijk voor Arjan en Dorien. Zij gaven elkaar het jawoord onder de imposante cederboom in een van de tuinen van het schitterende Agriturismo Fattoria Lavacchio, dichtbij Pontassieve in Toscane. Temidden van hun dierbaren vierden zij de liefde en genoten we met elkaar van deze prachtige bruiloft. Adembenemende uitzichten, Italiaanse gastvrijheid en natuurlijk heerlijk eten en drinken vormden het decor voor deze fantastische bruiloft!

Trouwen in Toscane

Ik leerde Arjan en Dorien pas dit voorjaar kennen. Trouwen in Italië en het liefste Toscane was hun grote wens. Trouwen in het midden van hun meest dierbare familie en vrienden op een onvergetelijke locatie. Het liefste nog dit jaar, als hun droomlocatie tenminste nog vrij zou zijn.

Een paar weken na de kennismaking vertrokken Arjan en Dorien naar Toscane om hier een aantal locaties te bekijken die ik voor ze geselecteerd had. Met de verschillende locaties had ik de afspraken voor ze gepland, een programma uitgewerkt, de nodige achtergrondinformatie meegegeven en een aantal tips om de plekken echt goed te kunnen beoordelen. Al tijdens hun verblijf in Toscane sprong Agriturismo Fattoria Lavacchio er gelijk al met kop en schouders bovenuit voor, dus de keuze was snel gemaakt. De planning werd erbij gehaald en gelukkig waren een nog een aantal dagen in september beschikbaar.

Een droomlocatie

In zomerperiode hebben we de bruiloft in recordtijd georganiseerd, de juiste bedrijven ingeschakeld en een fantastisch ‘wedding team’ samengesteld. Dit bracht ons vorige week bij Fattoria Lavacchio in Pontassieve, dichtbij de prachtige stad Florence.

Samen met kapper & visagiste Bo Bloemen van Studio FlexxUp en Karel Hulsker Fotografie vertrok ik maandagochtend in alle vroegte naar Pisa, om vanuit hier met de auto verder te reizen naar onze bestemming. Arjan en Dorien waren in het weekend al gearriveerd om alvast van de Italiaanse sfeer te genieten. Een warm onthaal door eigenaresse Faye volgde. Samen namen we de bruiloft nog een keer in detail door, natuurlijk onder het genot van een heerlijke wijn van eigen land.

Dinsdag, nadat Bo het proefkapsel en -make-up had gedaan vertrokken we naar Florence voor de pre-wedding shoot. Voor ons bruidspaar vooral ook heel fijn om er een beetje in te komen. Dat we genoeg bekijks trokken in deze stad vol kunsten, spreekt voor zich.

Een groot deel van de gasten zou in de middag landen op de luchthaven van Bologna. Helaas had deze vlucht een behoorlijke vertraging van ruim twee uur, dus we moesten enigszins improviseren met ons welkomstprogramma. Tijd om uitgebreid een drankje met antipasti te doen bij de poolbar was er dus niet. Dan maar binnen dichtbij de receptie, zodat er tijdens het inchecken wat gedronken en gegeten kon worden voor de eerste trek. Gelukkig begrepen alle reizigers wel dat het echt overmacht was en maakte het lekkere pizza diner die avond veel goed!

(H)eerlijk eten en drinken

De huwelijksdag zelf was er een om van de dromen. De zon scheen ’s ochtends al volop en terwijl ik samen met het team van Fattoria Lavacchio de locatie in gereedheid bracht en voorzag van de styling, werden zowel Arjan als Dorien onder kundige handen van Bo genomen. Fotograaf Karel legde ondertussen alles vast op de gevoelige plaat.

De ceremonie onder de grote karakteristieke cederboom met waanzinnig uitzicht was indrukwekkend! Menig traan is er gevallen. De toost met Spumante erna is dan toch wel een heerlijke ontlading. De olijfboomgaard was prachtig versierd en we werden onthaald door live muziek van Gianluca Baroncelli op sax en zijn pianist. De hapjes, drankjes en gezellige sfeer deden de rest.

Een Italiaanse bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder een tongstrelend diner met passende wijnen aan lange tafels. Zo heerlijk, zo puur… Terwijl de zon langaam onderging en de lucht zich vulde met vele kleine lampjes én liefde genoten ons bruidspaar en hun gasten van het eten. Het feest werd afgesloten met een knalfeest. Gianluca en zijn dj lieten de groep dansen onder de Toscaanse sterrenhemel tot in de kleine uurtjes. Een bruiloft om nooit te vergeten!

Ciao, Marion

Fotocredits: Hulsker Fotografie

 

Leave a Comment