Een passie voor plannen

Column 1 Beleef Twente

Onlangs mocht ik mijn eerste column schrijven in het huis aan huis blad “Beleef Twente”. De eerste van een serie waarin ik maandelijks mag een stukje schrijven over mijn boeiende vak als weddingplannerin zowel Nederland als in het buitenland. Ik neem je hierin graag mee op reis in de wereld van het trouwen.

“Beste lezer, toen ik een tijdje geleden werd benaderd door Beleef Twente om maandelijks een column te schrijven over mijn boeiende werk als weddingplanner, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Jezelf begeven in een creatieve wereld die nooit stilstaat, betekent dat er altijd inspiratie voorhanden is. Voordat ik u echter meeneem in deze boeiende wereld, zal ik mij voorstellen.

Passie voor plannen

Mijn naam is Marion van Zutphen, al vele jaren gelukkig getrouwd met Mark en trotse moeder van Dennis en Sander. Ik ben geboren, opgegroeid en nog steeds woonachtig met ons gezin in het mooie Twente. Met veel plezier overigens. Toch heeft het me er nooit van weerhouden verder te kijken in de wereld. Het is dan ook niet zo gek dat ik uiteindelijk de passie vond in het wel heel Amerikaanse vak weddingplanner.

Organiseren en creatief zijn

Organiseren, plannen en creatief bezig zijn heeft altijd in mijn bloed gezeten. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en die ene mooiste dag of soms dagen voor ze te organiseren. Kenmerkend voor het organiseren van bruiloften is ook wel die hele persoonlijke ‘touch’, samen toewerken naar een waanzinnig mooie huwelijksfeest is – iedere keer weer opnieuw –  een onvergetelijke ervaring. Af en toe een gelukstraantje wegpinken is niet uitzonderlijk.

Voordat ik ‘eigen baas’ werd, organiseerde ik events voor mijn toenmalige werkgever. Maar na ruim vijf kwam dan toch de dag dat ik de stoute schoenen aantrok en mijn ontslag indiende. Heel spannend natuurlijk, maar voor mij de enige juiste weg om te bewandelen. Ik kon immers alleen maar spijt krijgen van de dingen die ik niet had gedaan.

Trouwen in binnen- en buitenland

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is Otherwize Weddings uitgegroeid tot een mooi bedrijf waar ik echt trots op ben. De grote passie voor mijn bruidsparen heeft mij tot prachtige bruiloften gebracht, van klein en intiem tot heel groots. Een andere grote passie van mij, het reizen, is de bron geweest voor het organiseren van bruiloften in het buitenland. En juist die combinatie van trouwen in eigen land én trouwen in het buitenland maakt het voor mij zo bijzonder. Geeft mij zoveel energie.

De fascinerende trouwwereld

In de loop van de jaren heb ik een fantastisch netwerk kunnen opbouwen, echt onmisbaar, en samen zorgen we er altijd weer voor dat iedere bruiloft een droom wordt, waar ook ter wereld. De komende maanden neem ik u dan ook graag mee op reis in deze fascinerende trouwwereld…

Lieve groet, Marion

 

Fotocredits Banganimation

Leave a Comment