Bruiloft op Ibiza

Maandag 17 november was het zover, na een wekenlang ‘uitkijken naar’ vertrok er een vliegtuig met enthousiaste weddingplanners vanuit de luchthaven Brussel naar Barcelona, om vervolgens koers te zetten naar Ibiza… onze thuisbasis voor de studiereis voor de komende week.

Alleen van huis

Best wel spannend natuurlijk. Voor mij de eerste keer sinds dat ik mama ben maar liefst een hele week van huis. Zou het allemaal goed gaan? Achteraf bleek dat ik me zorgen om niets had gemaakt, want mijn ‘mannenhuishouding’ heeft zich uitstekend gered.

‘Ons’ huis op Ibiza

Terug naar Ibiza… aangekomen op dit heerlijk eiland stond onze bus voor de komende dagen al klaar. Op naar de villa! Het voelde een beetje als op vakantie gaan…hoe zou het huis eruit zien? Net zo mooi als op de foto’s? De werkelijkheid overtrof onze verwachtingen. Wat een heerlijke plek was dit. En dat we eind november nog zulk prachtig weer hadden dat we zelf buiten konden zitten, was natuurlijk echt een cadeautje. Af en toe moesten we onszelf echt even in de arm knijpen om te voelen of het allemaal wel echt was.

Spaanse tapas en Cava

De eerste dag stond in het teken van reizen, boodschappen halen, acclimatiseren, lekker bijpraten en genieten van heerlijke Spaanse tapas en Cava. Het voelde goed en ik wist dat we het prima naar onze zin zouden hebben met elkaar de komende week.

Trouwlocaties Ibiza

Dinsdag, de eerste echte ‘studiedag’ werden we gewekt door een heerlijk zonnetje. Na het ontbijt gingen we vroeg op pad naar onze eerste afspraak. Dat was met de weddingplanner die onder meer het huwelijk van Wendy van Dijk had geregeld eerder dit jaar. We spraken af bij Atzaro, dè trouwlocatie van Wendy in het binnenland.

Bruiloft op Ibiza

Wow! Wat een waanzinnig mooie trouwlocatie! Met open mond en voortdurend enthousiaste kreten slakend van bewondering werden we rondgeleid op deze sprookjesplek. We konden ons allemaal levendig voorstellen hoe fantastisch het zou zijn om hier een bruiloft te vieren. Om een bruiloft op Ibiza te vieren.

De rest van de dag zijn we op pad gegaan met de weddingplanner om nog veel meer op het eiland te bekijken: de mooiste strandlocaties, prachtige baaien, pittoreske dorpjes en de leukste winkels. Tijdens een heerlijke lunch onder de zon konden we het allemaal op ons in laten werken. Gedurende de dag kregen we vele leuke ‘ins & outs’ van Ibiza te horen.

Fotograaf en Ibiza-kenner

Woensdag stond de afspraak met fotograaf Youri op het programma. Youri woont sinds kort op Ibiza met zijn vriendin Jennifer en hun zoontje. In combinatie met de vele shoots die hij al heeft gedaan op dit prachtige eiland, maakt hem dit een echte Ibiza kenner.

Ook nu weer maakten we een fantastische tocht over het eiland, waarbij natuurlijk een bezoek aan het indrukwekkende en mysterieuze rotseiland Es Vedra niet mocht ontbreken.

Verder maakten we kennis met een cateraar, een botenverhuurder en de manicure en pedicure van onder meer vele beroemde sterren als Rihanna en Cameron Diaz, maar ook voor de vele bruidjes die op het eiland hun jawoord geven.

Huizen op Ibiza

Op de laatste echte studiedag ontvingen we ‘s morgens een Weddingplanner en een babs in onze villa. Na de lunch op pad met Jennifer, inderdaad de vriendin van… We bekeken verschillende huizen voor verschillende grootte van groepen gasten. Ook nu weer vielen we van de ene verbazing in de andere van al het moois dat we zagen.

Jawoord in de tuin

Hoe geweldig zou het zijn om met een groepje intimi in zo’n prachtige tuin te mogen trouwen en een feest te vieren onder de sterrenhemel, onderwijl genietend van heerlijk eten en drinken. Wij zagen het allemaal zo voor ons.

Vrije dag

Vrijdag, onze allerlaatste hele dag op Ibiza, was een vrije dag. Natuurlijk werden er cadeautjes voor het thuisfront gekocht en toch ook nog wel weer een paar mooie trouwlocaties bezocht.

De lekkerste ham van het eiland

Voor de allerlaatste lunch op het eiland bezochten we natuurlijk bar Costa met de lekkerste ham van het eiland. Nog een keer heerlijk buiten eten in de zon. Dit was genieten!

De laatste middag brachten we door bij en rondom de villa, nog een keer met de voeten in zee en over het strand wandelen. Een laatste drankje met tapas op het terras van inmiddels dierbare huis en genieten van het buitenleven. Tot slot sloten we onze reis af met een heerlijk etentje buiten de deur bij een Mexicaans restaurant.

Pas na middernacht doofden de lampen van de villa voor een allerlaatste nacht. Om al heel vroeg in de ochtend – het was nog donker – onze bus weg te brengen, naar het vliegveld te gaan om nu toch echt naar huis te vliegen.

Naar huis

Na een lange dag reizen – vanuit Ibiza, naar Barcelona en door naar Brussel, met de auto eerst naar Antwerpen om mijn lieve collega Kim naar huis te brengen – dan eindelijk huiswaarts. De uren werden onderweg echt afgeteld.

Toen ik aan het begin van de avond ons pleintje opreed, werd ik voor het huis al warm verwelkomd met echt vuurwerk en drie hele blije mannen. Geweldig! Toen binnen ook nog eens tientallen kaarsjes de woorden ‘welkom thuis’ en een hart vormden èn er een prachtig boeket voor mij klaarstond hield ik het dan ook niet meer droog. Beter dan zo had mijn thuiskomst niet kunnen zijn.

Tot slot

Wat een geweldige week heb ik mogen beleven op Ibiza. Het was in een woord fantastisch. Mijn grote dank gaat dan ook uit naar mijn lieve reisgenoten en collega’s Kim, Astrid, Loes, Danielle en Henri.  Zonder jullie was het niet zo geweest. Het was heel bijzonder en fijn om iedereen zo van dichtbij mee te maken en echt te leren kennen. Een dierbare herinnering is in mijn hart gesloten. Thanks allen!

Meer weten over trouwen op Ibiza?

Ben je net als ik zo enthousiast over Ibiza en denk je erover na om hier te gaan trouwen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met me op en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden die er zijn.

Veel liefs, Marion

Leave a Comment